Mindenszentekre is kitart a kellemes, enyhe idő

Megosztás

Vasárnap és a hét elején is marad az enyhe idő, bár néhány fokos lehűlés azért várható.

Vasárnap még váltakoznak a napos és felhős időszakok, a hőmérséklet csúcsértéke 17 fok körül alakul majd. Holnaptól azonban csapadékosra fordul időjárásunk, de ennek ellenére az idő tovább melegszik. Hétfőn és kedden a legmagasabb hőmérséklet akár a 24 fokot is meghaladhatja. Az éjszakák sem ígérkeznek igazán hidegnek, a minimumok 10 fok körül alakulnak majd.

Szerdán egy kisebb lehűlés érkezik. A csapadékos enyhe időt hűvösebb, szára, szeles idő váltja fel. Nem kell azonban jelentős lehűléstől tartanunk, a hőmérséklet november első napjaiban is 15 fok körül alakul majd.

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. Írta dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Az ünnepi közlekedésről és a temetők nyitvatartásiról ebben a cikkünkben írtunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek